Månadsarki: juni 2012

Takk for tilliten!

Kjære Sør-Trøndelag Unge Høyre og Høyres Studenterforening i Trondheim: Takk for tilliten jeg har fått til å være deres kandidat til Høyres Stortingsliste for Sør-Trøndelag 2013-17. Jeg GLEDER MEG til å drive valgkamp sammen med dere om et knapt (! – vi begynner tidlig) år og forhåpentligvis til å kunne ta bli en representant for dere og andre ungdommer i fylket og landet forøvrig. Jeg kan ikke dele alle meninger ungdom har – det er det for mange til – men jeg kan forstå utfordringene bedre enn gamlingene.

Her kommer det mer etterhvert, men som en start legger jeg ut innlegget jeg skrev i forbindelse med Sør-Trøndelag Unge Høyres åpne og brede nominasjonsprosess:

Kjære Sør-Trøndelag Unge Høyre!

Jeg ber nå om deres tillit til å bli ungdomskandidaten på Høyres stortingsliste for 2013-2017. Mitt engasjement startet i 2008 med at jeg var lei rødgrønn skolepolitikk og ville ha mer tilpasset opplæring og mer kunnskap inn i skolen. Siden den gang har jeg fått muligheten til å gjøre mye i Unge Høyre, noe jeg er utrolig takknemmelig for. Etter å ha tenkt mye og grundig, har jeg kommet til at jeg er klar til å gi det som må til for å fylle denne rollen. Målet må være at Unge Høyres kandidat får en så høy plass på listen at man kan bli fast representant etter valget, og det er jeg klar til å kjempe for, både i Høyre og ikke minst i valgkampen.

Jeg stiller fordi jeg tror jeg kan gjøre en forskjell på Stortinget. Vi trenger mer makt til enkeltmenneskene og mindre til staten. Vi må forberede landet på utfordringene de neste 20-30-40 årene, ikke drive dag-til-dag politikk som de rødgrønne gjør nå.

For meg handler dette også om de neste 4 årene. En fast Unge Høyre-representant på Stortinget vil ha mye å si for gjennomslaget vi får som organisasjon. Og fordi jeg tror på enkeltmennesker, tror jeg ikke at jeg uten videre kan representere alle meninger ungdom har, fordi det er for mange av dem. Jeg tror imidlertid at jeg kan forstå utfordringene som ungdom har bedre enn gamlingene, og derfor vil jeg legge mye tid i å snakke med ungdom slik at Høyre blir det partiet som best forstår ungdoms behov.

Som politiker er jeg opptatt av å lytte til ulike synspunkter, istedenfor å komme med en bastant mening umiddelbart. Jeg er alltid åpen for nye argumenter, og setter mer pris på en god diskusjon om hvordan vi kan løse utfordringene, enn knallharde debatter der man er mest opptatt av at den andre tar feil. Det hindrer meg imidlertid ikke å gå i klinsj med sosialistene, eller andre når det er behov for det, og jeg gleder meg til å fortelle dem at det ikke er noen motsetning mellom velferd og skattelette, at skolen skal være et sted å lære og ikke bare være, og at verden ikke går under dersom folk får bestemme mer over egne liv.

Til slutt vil jeg si at jeg lover å stå på dag og natt for Unge Høyre, være ofte i media, være med på skoleaksjoner, på stunts, og på vanlige arrangementer Unge Høyre drar i gang. Ikke minst lover jeg å skape engasjement i organisasjonen, slik at alle blir giret opp til å drive valgkamp og endelig sparke sosialistene ut av regjeringskontorene!

Har dere spørsmål til meg er det selvfølgelig bare å ta kontakt, enten her på facebook, på mail (oliver.husoy@gmail.com) eller telefon 907 94 758, når som helst! Jeg håper dere som ikke er overbevist stiller spørsmål, og så kan jeg svare!